Beperkt palet kleurenschema

20161107_103941.jpgVoorlopig even het laatste bericht over het beperkt palet!

Dit keer leg ik kort uit hoe je een mooi overzicht kan maken van de mogelijkheden van jouw beperkte palet naar keuze. Zo kun je snel zien welke mogelijkheden jouw palet biedt. Lees verder “Beperkt palet kleurenschema”

Advertenties

Jongleren

Het is geweldig, die Academie. Misschien nog beter dan ik had durven hopen.
Ik leer elke keer zo ontzettend veel!
Het valt gewoon bijna niet te omschrijven en ik merk dat ik elke week in mijn verslag er een beetje mee worstel.
Eigenlijk met alles wel een beetje.
Het is ook niet niks: van een jaar thuis zitten naar een studie en een baan tegelijk.
Maar ik ben meer dan vastberaden om al mijn energie in deze studie te stoppen. Dit is mijn droom en ik ga hem hoe dan ook werkelijkheid maken.
Al krijg ik nog zo veel tegenslagen!
Al vinden mensen het niets wat ik doe.
Al verdien ik er geen droog brood mee.
Kan me allemaal niet schelen: ik wil dit.
Ik doe dit.
Lees verder “Jongleren”

In mijn hoofd

wpid-img_20150927_103649.jpg

Ik ben er een weekje tussenuit geweest. Op woensdag en donderdag kon ik namelijk niet naar school gaan, omdat ik graag bij een begrafenis wilde zijn. Die heeft mij de hele week wel bezig gehouden en ik merk dat ik voornamelijk in mijn hoofd heb gezeten. Veel heb nagedacht over waarom het mij zo erg raakt.
Eigenlijk zit ik bij nader inzien altijd in mijn hoofd. Ik ben een introvert, soms een extroverte introvert, en vind het fijn om lekker bij mezelf te blijven.
Lees verder “In mijn hoofd”

Oude patronen doorbreken

Zin in een tekenopdracht? Ik daag je uit om dezelfde opdracht te maken die ik deze week kreeg:

Maak een lijntekening van een interieur: probeer hierin te varieren qua lijnen en iets van diepte aan te brengen.’
De eerste lessen tekentechnieken.

Afgelopen les hebben we geëxperimenteerd met het aanbrengen van diepte door te variëren in de lijnen die je tekent. Dik, dun, hard, zacht, vast, losjes; noem maar op. Iets dat dichterbij staat kun je bijvoorbeeld dikker tekenen dan iets dat verder weg staat. Ga je deze opdracht ook doen? Post dan een foto in een reactie!! Ik ben heel erg benieuwd :).

Zelf merk ik dat ik het erg lastig vind, maar wel heel erg leuk. Die 10 jaar zelfstudie is op sommige vlakken misschien handig, maar ik merk ook dat ik op andere vlakken erg vastgeroest ben in wat ik al jaren doe.
Ik ben vertrouwd geraakt met een bepaalde tekenstijl wat niet comfortabel voelt om te doorbreken. Lees verder “Oude patronen doorbreken”

Groentje

Nog 2 uur reizen te gaan!Daar zit ik dan, in de trein naar Groningen. Met een rugtas zo groot, vol en zwaar dat een brugpieper er nog jaloers op zou zijn.

Ik weet niet wat ik mee moet nemen naar mijn eerste schooldag, dus – goed voorbereid als ik ben – heb ik gewoon alles maar meteen meegenomen. Twee verschillende formaten schetsboeken (A3 en A4), potloden, houtskool, krijt en stiften, haarlak om al die troep mee te fixeren, nog een boekje dat we moesten kopen voor een bepaalde les maar waarschijnlijk niet in de les zelf gaan gebruiken MAARJEZALHETMAARNODIGHEBBEN, wat te drinken, een lekker ontspannen kleurboek want als ik in de trein zit heb je na 2 tekeningen dat uitzicht ook wel weer gezien, een etui met gewone schrijfpennen mag ook niet ontbreken, een map voor al mijn super geweldige aantekeningen…

… er komt geen einde aan. Er was niet eens ruimte over voor mijn koptelefoon dus ik hoop maar dat ik die treinreis ruimte kan vinden in de stiltecoupé. Lees verder “Groentje”

Daarom

image
Zelfportret met houtskool

Hoi, ik ben Marlisa.
Ik ben zenuwachtig, want Vandaag is de eerste dag begonnen van mijn nieuwe reis.
Een reis die ik op mijn 14e ben begonnen en nu met nieuwe koers voort wil zetten.
Een reis die ik voor mijn gevoel tot nu toe grotendeels alleen af heb gelegd.
Een reis die ik, ondanks dat ik een introvert ben, niet helemaal alleen meer wil en kan vervolgen.

Lees verder “Daarom”